
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci za ćufte:
Usitnjeno mešano meso Usitnjeno mešano meso | 500 g g | |
Ovsene pahuljice Ovsene pahuljice | 2 supene kašike supena kašika | |
Šargarepa Šargarepa | 2 kom. kom. | |
Celer Celer | 100 g g | |
Beli luk Beli luk | 2 čena čen | |
Crni luk Crni luk | 1 glavice glavica | |
Peršun Peršun | 1 veze veza | |
Belance Belance | 2 kom. kom. | |
So So | ||
Biber Biber |
Potrebni sastojci za sos:
Paradajz Paradajz | 400 g g | |
Beli luk Beli luk | 2 čena čen | |
Crni luk Crni luk | 1 glavice glavica | |
Šargarepa Šargarepa | 1 kom. kom. | |
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje | 30 ml ml | |
So So | ||
Biber Biber | ||
Voda Voda | 2 dl dl | |
Vlašac Vlašac | ||
Bosiljak Bosiljak |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listĆufte u sosu i pire krompir
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Stavljamo krompir da se kuva i za to vreme pripremamo ćufte. Šargarepu, celer, beli luk i peršun ubacujemo u secka, zatim dobijenu masu prebacujemo u posebnu činiju. Tu dodajemo sitno sečeni crni luk i mleveno meso, kao i natopljene ovsene pahuljice i dva belanca, so i biber. Masu mešamo rukama tako da se lepo sjedini. Zatim, oblikujemo ćufte i prelazimo na pipremu sosa.
Ponovo pripremamo povrće u secku : šargarepu, crni i beli luk. U jednu šerpicu sipamo maslinovo ulje i stavljamo je da se zagreje. Zatim, tu dodajemo pripremljeno povrće, so i biber i dinstamo ga.
Za to vreme, sečemo paradajz na manje komade, dodajemo ga u šerpu, zatim dodajemo i šećer i nalivamo sve vodom. 10 minuta nakon ključanja dodajemo ćufte i puštamo da se sve kuva još jedno petnaestak minuta, dodavši i zeleniš.
U skuvani krompir dodajemo neutralnu pavlaku, malo senfa, so, biber i puter i mešamo. Zati, sve serviramo zajedno, ukrasivši svežimo bosiljkom.
Prijatno!