Ćufte u sosu i pire krompir

Ćufte u sosu i pire krompir image
Težina pripreme Srednje
Priprema 20 min
Kuvanje 30 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci za ćufte:

    • 500   g usitnjeno mešano meso
    • 2   supene kašike ovsene pahuljice
    • 2   kom. šargarepa
    • 100   g celer
    • 2   čena beli luk
    • 1   glavica crni luk
    • 1   veza peršun
    • 2   kom. belance
    •   so
    •   biber
  • Potrebni sastojci za sos:

    • 400   g paradajz
    • 2   čena beli luk
    • 1   glavica crni luk
    • 1   kom. šargarepa
    • 30   ml ekstradevičansko maslinovo ulje
    •   so
    •   biber
    • 2   dl voda
    •   vlašac
    •   bosiljak

Priprema

    Priprema:

    Stavljamo krompir da se kuva i za to vreme pripremamo ćufte. Šargarepu, celer, beli luk i peršun ubacujemo u secka, zatim dobijenu masu prebacujemo u posebnu činiju. Tu dodajemo sitno sečeni crni luk i mleveno meso, kao i natopljene ovsene pahuljice i dva belanca, so i biber. Masu mešamo rukama tako da se lepo sjedini. Zatim, oblikujemo ćufte i prelazimo na pipremu sosa.

    Ponovo pripremamo povrće u secku : šargarepu, crni i beli luk. U jednu šerpicu sipamo maslinovo ulje i stavljamo je da se zagreje. Zatim, tu dodajemo pripremljeno povrće, so i biber i dinstamo ga.

    Za to vreme, sečemo paradajz na manje komade, dodajemo ga u šerpu, zatim dodajemo i šećer i nalivamo sve vodom. 10 minuta nakon ključanja dodajemo ćufte i puštamo da se sve kuva još jedno petnaestak minuta, dodavši i zeleniš.

    U skuvani krompir dodajemo neutralnu pavlaku, malo senfa, so, biber i puter i mešamo. Zati, sve serviramo zajedno, ukrasivši svežimo bosiljkom.

    Prijatno!