Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Ćufte u sosu i pire krompir

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za ćufte:

Usitnjeno mešano meso Usitnjeno mešano meso500 g g
Ovsene pahuljice Ovsene pahuljice2 supene kašike supena kašika
Šargarepa Šargarepa2 kom. kom.
Celer Celer100 g g
Beli luk Beli luk2 čena čen
Crni luk Crni luk1 glavice glavica
Peršun Peršun1 veze veza
Belance Belance2 kom. kom.
So So
Biber Biber

Potrebni sastojci za sos:

Paradajz Paradajz400 g g
Beli luk Beli luk2 čena čen
Crni luk Crni luk1 glavice glavica
Šargarepa Šargarepa1 kom. kom.
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje30 ml ml
So So
Biber Biber
Voda Voda2 dl dl
Vlašac Vlašac
Bosiljak Bosiljak

Ćufte u sosu i pire krompir

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

50 min
(1)

Proces pripreme

Priprema:

Stavljamo krompir da se kuva i za to vreme pripremamo ćufte. Šargarepu, celer, beli luk i peršun ubacujemo u secka, zatim dobijenu masu prebacujemo u posebnu činiju. Tu dodajemo sitno sečeni crni luk i mleveno meso, kao i natopljene ovsene pahuljice i dva belanca, so i biber. Masu mešamo rukama tako da se lepo sjedini. Zatim, oblikujemo ćufte i prelazimo na pipremu sosa.

Ponovo pripremamo povrće u secku : šargarepu, crni i beli luk. U jednu šerpicu sipamo maslinovo ulje i stavljamo je da se zagreje. Zatim, tu dodajemo pripremljeno povrće, so i biber i dinstamo ga.

Za to vreme, sečemo paradajz na manje komade, dodajemo ga u šerpu, zatim dodajemo i šećer i nalivamo sve vodom. 10 minuta nakon ključanja dodajemo ćufte i puštamo da se sve kuva još jedno petnaestak minuta, dodavši i zeleniš.

U skuvani krompir dodajemo neutralnu pavlaku, malo senfa, so, biber i puter i mešamo. Zati, sve serviramo zajedno, ukrasivši svežimo bosiljkom.

Prijatno!