
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Beli pasulj Beli pasulj | 450 g g | |
Dimljena svinjska rebra Dimljena svinjska rebra | 300 g g | |
Crni luk Crni luk | 2 glavice glavica | |
Praziluk Praziluk | 1 kom. kom. | |
Šargarepa Šargarepa | 2 kom. kom. | |
Voda Voda | 1 dl dl | |
Pšenično brašno Pšenično brašno | 2 supene kašike supena kašika | |
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika | 1 supene kašike supena kašika | |
So So | ||
Biber Biber | ||
Lovorov list Lovorov list | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listČorbast pasulj sa suvim rebrima
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Isecite crni luk i propržite ga na suncokretovom ulju. Posolite ga i dodajte lovorov list. Zatim, isecite praziluk na sitne komadiće i dodajte u šerpicu, a za njim i izrendanu šargarepu i sve lepo promešajte. Dodajte svinjska rebra i obareni pasulj. Pobiberite i nalijte vodom, a zatim kuvajte.
Kada jelo provri, sklonite ga sa vatre. U posebnoj šerpici propržite brašno na malo suncokretovog ulja, sklonite sa vatre i dodajte i alevu papriku i promešajte. Vratite pasulj na vatru i dodajte spremljenu zapršku. Pustite da se kuva neko vreme a zatim servirajte dok je toplo.
Prijatno!