Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Čorbast pasulj sa suvim rebrima

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Beli pasulj Beli pasulj450 g g
Dimljena svinjska rebra Dimljena svinjska rebra300 g g
Crni luk Crni luk2 glavice glavica
Praziluk Praziluk1 kom. kom.
Šargarepa Šargarepa2 kom. kom.
Voda Voda1 dl dl
Pšenično brašno Pšenično brašno2 supene kašike supena kašika
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika1 supene kašike supena kašika
So So
Biber Biber
Lovorov list Lovorov list
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje

Čorbast pasulj sa suvim rebrima

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

1:05 h
(1)

Proces pripreme

Priprema:

Isecite crni luk i propržite ga na suncokretovom ulju. Posolite ga i dodajte lovorov list. Zatim, isecite praziluk na sitne komadiće i dodajte u šerpicu, a za njim i izrendanu šargarepu i sve lepo promešajte. Dodajte svinjska rebra i obareni pasulj. Pobiberite i nalijte vodom, a zatim kuvajte.

Kada jelo provri, sklonite ga sa vatre. U posebnoj šerpici propržite brašno na malo suncokretovog ulja, sklonite sa vatre i dodajte i alevu papriku i promešajte. Vratite pasulj na vatru i dodajte spremljenu zapršku. Pustite da se kuva neko vreme a zatim servirajte dok je toplo.

Prijatno!