Čorbast pasulj sa suvim rebrima

Čorbast pasulj sa suvim rebrima image
Težina pripreme Srednje
Priprema 45 min
Kuvanje 20 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 450   g beli pasulj
    • 300   g dimljena svinjska rebra
    • 2   glavice crni luk
    • 1   kom. praziluk
    • 2   kom. šargarepa
    • 1   dl voda
    • 2   supene kašike pšenično brašno
    • 1   supena kašika mlevena slatka paprika
    •   so
    •   biber
    •   lovorov list
    •   suncokretovo ulje

Priprema

    Priprema:

    Isecite crni luk i propržite ga na suncokretovom ulju. Posolite ga i dodajte lovorov list. Zatim, isecite praziluk na sitne komadiće i dodajte u šerpicu, a za njim i izrendanu šargarepu i sve lepo promešajte. Dodajte svinjska rebra i obareni pasulj. Pobiberite i nalijte vodom, a zatim kuvajte.

    Kada jelo provri, sklonite ga sa vatre. U posebnoj šerpici propržite brašno na malo suncokretovog ulja, sklonite sa vatre i dodajte i alevu papriku i promešajte. Vratite pasulj na vatru i dodajte spremljenu zapršku. Pustite da se kuva neko vreme a zatim servirajte dok je toplo.

    Prijatno!