
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Beli pasulj Beli pasulj | 450 g g | ||
Dimljena svinjska rebra Dimljena svinjska rebra | 300 g g | ||
Crni luk Crni luk | 2 glavice glavica | ||
Praziluk Praziluk | 1 kom. kom. | ||
Šargarepa Šargarepa | 2 kom. kom. | ||
Voda Voda | 1 dl dl | ||
Pšenično brašno Pšenično brašno | 2 supene kašike supena kašika | ||
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika | 1 supene kašike supena kašika | ||
So So | |||
Biber Biber | |||
Lovorov list Lovorov list | |||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listČorbast pasulj sa suvim rebrima
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Isecite crni luk i propržite ga na suncokretovom ulju. Posolite ga i dodajte lovorov list. Zatim, isecite praziluk na sitne komadiće i dodajte u šerpicu, a za njim i izrendanu šargarepu i sve lepo promešajte. Dodajte svinjska rebra i obareni pasulj. Pobiberite i nalijte vodom, a zatim kuvajte.
Kada jelo provri, sklonite ga sa vatre. U posebnoj šerpici propržite brašno na malo suncokretovog ulja, sklonite sa vatre i dodajte i alevu papriku i promešajte. Vratite pasulj na vatru i dodajte spremljenu zapršku. Pustite da se kuva neko vreme a zatim servirajte dok je toplo.
Prijatno!