Čorba od šargarepe i krompira sa krutonima

Čorba od šargarepe i krompira sa krutonima image
Težina pripreme Lako
Priprema 0 min
Kuvanje 45 min

Sastojci

4 porcije
    • 200   ml sok od jabuke
    • 600   g šargarepa
    • 600   g krompir
    • 120   g slatka pavlaka
    •   so
    •   biber
    • 2   kriški tost hleb
    • 1   - 2   supene kašike maslac
    • 1   kafena kašičica timijan
    • 2   supene kašike smrznuta mešavina 8 začinskih bilja
    • 1   l supa od povrća

Priprema

    Priprema:

    Zagrejati supu sa sokom od jabuka u loncu do ključanja. U međuvremenu oljuštiti šargarepu i krompir, oprati ih, ocediti i iseći na veće kocke. Oba dodati sa timijanom u ključalu tečnost, i poklopljeno kuvati oko 25 minuta dok ne omekšaju.

    Lonac skinuti sa ringle. Povrće umutiti štapnim mikserom u tečnosti. Dodati pavlaku i čorbu, zatim so i biber po želji.

    Tanko iseći koru tost hleba. Kriške tosta iseći na kockice. Puter otopiti u tiganju, kockice tosta 2-3 minuta propržiti dok ne postanu hrskave. Dodati začinsko bilje, kocke tosta promešati, začiniti prstohvatom soli. Čorbu sipati u činije i posuti krutonima sa začinskim biljem.

Nutritivne vrednosti po poriciji

Kcal 390
Proteini (g) 7
Ugljeni hidrati (g) 45
Masti (g) 18