Čizkejk sa malinama

Čizkejk sa malinama image
Težina pripreme Srednje
Priprema 20 min
Kuvanje 15 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci za preliv:

    • 350   g malina
    • 100   g šećer
    • 10   g želatin
    •   voda
  • Potrebni sastojci za koru:

    • 100   g maslac
    • 300   g mleveni keks
    • 100   g šećer u prahu
    • 120   ml sok od pomorandže
  • Potrebni sastojci za fil:

    • 150   ml slatka pavlaka
    • 15   g želatin
    • 70   ml voda
    • 250   g kajmak
    • 250   g maskarpone sir
    • 100   g šećer u prahu

Priprema

  1. Smrznute maline sipajte u šerpu, dodajte im šećer i pustite da se tope na srednjoj vatri. Povremeno ih promešajte.
    Potopite želatin u listićima u hladnu vodu i ostavite da odstoji dok ne omekša, a potom ga dobro ocedite i prebacite u posudu sa malinama. Sjedinite smesu, pa je izblendajte i procedite.

  2. Za koru:
  3. Otopite maslac u šerpici. U jednu činiju sipajte mleveni keks, šećer u prahu i sok od narandže. Pridružite sastojcima otopljen maslac. Rukama sve lepo sjedinite, a potom prebacite u kalup. Mešavinu lepo presujte da biste dobili dobru koru.

  4. Za fil:
  5. Umutite slatku pavlak. Želatin otopite na slaboj vatri kako ne bi proključao. Sjedinite kajmak i maskarpone sir u jednoj posudi, pa dodajte i prah šećer. Zatim, dodajte i otopljeni želatin u smesu. Kada ste sve to sjedinili, unutra dodajte i umućenu slatku pavlaku.

    Ređajte fil preko kore i potom ostavite pola sata u frižideru. Nakon toga, prelijte malinama kolač i vratite u frižider na još nekoliko sati pre serviranja.


    Prijatno!