Smrznute maline sipajte u šerpu, dodajte im šećer i pustite da se tope na srednjoj vatri. Povremeno ih promešajte.
Potopite želatin u listićima u hladnu vodu i ostavite da odstoji dok ne omekša, a potom ga dobro ocedite i prebacite u posudu sa malinama. Sjedinite smesu, pa je izblendajte i procedite.
Čizkejk sa malinama
Sastojci
4
porcije
-
Potrebni sastojci za preliv:
- 350 g malina
- 100 g šećer
- 10 g želatin
- voda
-
Potrebni sastojci za koru:
- 100 g maslac
- 300 g mleveni keks
- 100 g šećer u prahu
- 120 ml sok od pomorandže
-
Potrebni sastojci za fil:
- 150 ml slatka pavlaka
- 15 g želatin
- 70 ml voda
- 250 g kajmak
- 250 g maskarpone sir
- 100 g šećer u prahu
Priprema
Otopite maslac u šerpici. U jednu činiju sipajte mleveni keks, šećer u prahu i sok od narandže. Pridružite sastojcima otopljen maslac. Rukama sve lepo sjedinite, a potom prebacite u kalup. Mešavinu lepo presujte da biste dobili dobru koru.
Umutite slatku pavlak. Želatin otopite na slaboj vatri kako ne bi proključao. Sjedinite kajmak i maskarpone sir u jednoj posudi, pa dodajte i prah šećer. Zatim, dodajte i otopljeni želatin u smesu. Kada ste sve to sjedinili, unutra dodajte i umućenu slatku pavlaku.
Ređajte fil preko kore i potom ostavite pola sata u frižideru. Nakon toga, prelijte malinama kolač i vratite u frižider na još nekoliko sati pre serviranja.
Prijatno!