Priprema
- Smrznute maline sipajte u šerpu, dodajte im šećer i pustite da se tope na srednjoj vatri. Povremeno ih promešajte. Potopite želatin u listićima u hladnu vodu i ostavite da odstoji dok ne omekša, a potom ga dobro ocedite i prebacite u posudu sa malinama. Sjedinite smesu, pa je izblendajte i procedite. Za koru:
- Otopite maslac u šerpici. U jednu činiju sipajte mleveni keks, šećer u prahu i sok od narandže. Pridružite sastojcima otopljen maslac. Rukama sve lepo sjedinite, a potom prebacite u kalup. Mešavinu lepo presujte da biste dobili dobru koru. Za fil:
- Umutite slatku pavlak. Želatin otopite na slaboj vatri kako ne bi proključao. Sjedinite kajmak i maskarpone sir u jednoj posudi, pa dodajte i prah šećer. Zatim, dodajte i otopljeni želatin u smesu. Kada ste sve to sjedinili, unutra dodajte i umućenu slatku pavlaku. Ređajte fil preko kore i potom ostavite pola sata u frižideru. Nakon toga, prelijte malinama kolač i vratite u frižider na još nekoliko sati pre serviranja. Prijatno!