Čizkejk sa čokoladom i bananom

Čizkejk sa čokoladom i bananom image
Težina pripreme Lako
Priprema 0 min
Kuvanje 1:30 h

Sastojci

16 porcije
    • 95   g maslac
    • 220   g šećer u prahu
    • 1   kom. žumance
    • 1   prstohvat so
    • 120   g pšenično brašno
    • 1   supena kašika kakao prah
    • 150   g pšenično brašno
    •   ulje
    • 300   g punomasni meki sir
    • 300   g maskarpone sir
    • 2   kom. jaja
    • 1   kom. vanilin šećer
    • 3   kom. banana
    • 25   g banana čips
    • 125   g crna čokolada
    •   papir za pečenje

Priprema

    Priprema:

    80 g putera iseći na kocke, dodati 60 g šećera u prahu, žumance, so, brašno i kakao i umesiti glatko testo. Po potrebi dodati 1-2 kašike hladne vode. Testo brašnjavim prstima utisnuti u podmazan kalup sa odvojivim dnom, koje je obloženo papirom za pečenje (Ø 26 cm), na više mesta izbosti viljuškom, i ostaviti oko 1 sat na hladnom. Testo zatim pokriti papirom za pečenje i napuniti ga orašastim plodovima. U prethodno zagrejanoj pećnici peći 10 minuta na temperaturi od 200 °C. Papir i orašaste plodove izvaditi, i peći još 3 minuta. Malo ohladiti. Temperaturu pećnice smanjiti na 170 °C.

    U međuvremenu pomešati svež sir, maskarpone, jaja, preostali vanilin i šećer u prahu. Banane oljuštiti, iseći na kocke i dodati u krem. Krem sipati na prethodno ispečenu koru i u vreloj pećnici peći oko 35 minuta, dok krem ne postane čvrst. Kolač ostaviti u isključenoj pećnici 5 minuta, izvaditi ga i staviti na kuhinjsku rešetku da se ohladi.

    Čizkejk izvaditi iz kalupa. Banana čips usitniti. Čokoladu iseckati i sa ostalim puterom otopiti na pari. Ostaviti malo da se rashladi, a zatim tanko premazati preko čizkejka. Posuti banana čipsom i ostaviti da se stegne.

    Savet: Čizkejk će biti još ukusniji ako ga ostavite da odstoji jedan dan na hladnom mestu.

Tagovi

Nutritivne vrednosti po poriciji

Kcal 371
Masti (g) 25
Ugljeni hidrati (g) 30
Proteini (g) 6