
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Maslac Maslac | 95 g g | |
Šećer u prahu Šećer u prahu | 220 g g | |
Žumance Žumance | 1 kom. kom. | |
So So | 1 prstohvat prstohvat | |
Pšenično brašno Pšenično brašno | 120 g g | |
Kakao prah Kakao prah | 1 supene kašike supena kašika | |
Pšenično brašno Pšenično brašno | 150 g g | |
Ulje Ulje | ||
Punomasni meki sir Punomasni meki sir | 300 g g | |
Maskarpone sir Maskarpone sir | 300 g g | |
Jaja Jaja | 2 kom. kom. | |
Vanilin šećer Vanilin šećer | 1 kom. kom. | |
Banana Banana | 3 kom. kom. | |
Banana čips Banana čips | 25 g g | |
Crna čokolada Crna čokolada | 125 g g | |
Papir za pečenje Papir za pečenje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listČizkejk sa čokoladom i bananom
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
80 g putera iseći na kocke, dodati 60 g šećera u prahu, žumance, so, brašno i kakao i umesiti glatko testo. Po potrebi dodati 1-2 kašike hladne vode. Testo brašnjavim prstima utisnuti u podmazan kalup sa odvojivim dnom, koje je obloženo papirom za pečenje (Ø 26 cm), na više mesta izbosti viljuškom, i ostaviti oko 1 sat na hladnom. Testo zatim pokriti papirom za pečenje i napuniti ga orašastim plodovima. U prethodno zagrejanoj pećnici peći 10 minuta na temperaturi od 200 °C. Papir i orašaste plodove izvaditi, i peći još 3 minuta. Malo ohladiti. Temperaturu pećnice smanjiti na 170 °C.
U međuvremenu pomešati svež sir, maskarpone, jaja, preostali vanilin i šećer u prahu. Banane oljuštiti, iseći na kocke i dodati u krem. Krem sipati na prethodno ispečenu koru i u vreloj pećnici peći oko 35 minuta, dok krem ne postane čvrst. Kolač ostaviti u isključenoj pećnici 5 minuta, izvaditi ga i staviti na kuhinjsku rešetku da se ohladi.
Čizkejk izvaditi iz kalupa. Banana čips usitniti. Čokoladu iseckati i sa ostalim puterom otopiti na pari. Ostaviti malo da se rashladi, a zatim tanko premazati preko čizkejka. Posuti banana čipsom i ostaviti da se stegne.
Savet: Čizkejk će biti još ukusniji ako ga ostavite da odstoji jedan dan na hladnom mestu.