Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Čizkejk sa čokoladom i bananom

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Maslac Maslac95 g g
Šećer u prahu Šećer u prahu220 g g
Žumance Žumance1 kom. kom.
So So1 prstohvat prstohvat
Pšenično brašno Pšenično brašno120 g g
Kakao prah Kakao prah1 supene kašike supena kašika
Pšenično brašno Pšenično brašno150 g g
Ulje Ulje
Punomasni meki sir Punomasni meki sir300 g g
Maskarpone sir Maskarpone sir300 g g
Jaja Jaja2 kom. kom.
Vanilin šećer Vanilin šećer1 kom. kom.
Banana Banana3 kom. kom.
Banana čips Banana čips25 g g
Crna čokolada Crna čokolada125 g g
Papir za pečenje Papir za pečenje

Čizkejk sa čokoladom i bananom

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

1:30 h
(31)

Proces pripreme

Priprema:

80 g putera iseći na kocke, dodati 60 g šećera u prahu, žumance, so, brašno i kakao i umesiti glatko testo. Po potrebi dodati 1-2 kašike hladne vode. Testo brašnjavim prstima utisnuti u podmazan kalup sa odvojivim dnom, koje je obloženo papirom za pečenje (Ø 26 cm), na više mesta izbosti viljuškom, i ostaviti oko 1 sat na hladnom. Testo zatim pokriti papirom za pečenje i napuniti ga orašastim plodovima. U prethodno zagrejanoj pećnici peći 10 minuta na temperaturi od 200 °C. Papir i orašaste plodove izvaditi, i peći još 3 minuta. Malo ohladiti. Temperaturu pećnice smanjiti na 170 °C.

U međuvremenu pomešati svež sir, maskarpone, jaja, preostali vanilin i šećer u prahu. Banane oljuštiti, iseći na kocke i dodati u krem. Krem sipati na prethodno ispečenu koru i u vreloj pećnici peći oko 35 minuta, dok krem ne postane čvrst. Kolač ostaviti u isključenoj pećnici 5 minuta, izvaditi ga i staviti na kuhinjsku rešetku da se ohladi.

Čizkejk izvaditi iz kalupa. Banana čips usitniti. Čokoladu iseckati i sa ostalim puterom otopiti na pari. Ostaviti malo da se rashladi, a zatim tanko premazati preko čizkejka. Posuti banana čipsom i ostaviti da se stegne.

Savet: Čizkejk će biti još ukusniji ako ga ostavite da odstoji jedan dan na hladnom mestu.

Ishrana

Masti25 g Ugljeni hidrati30 g Proteini6 g kCal371 kJ1553

Tagovi

Dezert