Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Čizburger sa domaćim kečapom

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Paradajz pelat Paradajz pelat240 g g
Šareni biber Šareni biber
Šećer Šećer2 - 3 kafene kašičice kafena kašičica
Balzamiko sirće Balzamiko sirće0,5 - 1 supene kašike supena kašika
Kiseli krastavac Kiseli krastavac2 kom. kom.
Zelena salata Zelena salata4 lista list
Crni luk Crni luk3 kom. kom.
Beli luk Beli luk1 čena čen
Juneće mleveno meso Juneće mleveno meso400 g g
Šunka Šunka75 g g
So So
Biber Biber
Ljuta začinska paprika Ljuta začinska paprika0,5 kafene kašičice kafena kašičica
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje2,5 - 2 supene kašike supena kašika
Hamburger zemičke Hamburger zemičke4 kom. kom.
Punomasni meki sir Punomasni meki sir120 g g
Senf Senf3 - 4 kafene kašičice kafena kašičica

Čizburger sa domaćim kečapom

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

50 min
(10)

Proces pripreme

Priprema:

Za kečap: očistiti i iseckati crni luk. Dinstati ga u vrelom ulju dok ne dobije braon boju. Dodati paradajz za picu. Posoliti, pobiberiti i dodati 2 kafene kašike šećera i 1/2 kašike balzamiko sirćeta i kuvati oko 10 minuta dok se ne zgusne, zatim ostaviti da se ohladi. Po želji se može začiniti i sa više šećera i sirćeta.

Za burgere: krastavčiće ocediti i iseći ih na tanke kolutiće. Listove salate oprati i osušiti. Crni i beli luk oljuštiti i sitno iseckati. Pomešati ga sa junećim mlevenim mesom, kockicama šunke, solju, biberom i mlevenom paprikom. Napraviti 4 velike tanke pljeskavice i peći ih 4 minuta u vrelom maslinovom ulju sa obe strane, pritom ih pritiskati hvataljkom.

U međuvremenu prepoloviti burger zemičke i prepeći ih. Na pljeskavice staviti kolutove mekog masnog sira i poklopljeno sve dalje kratko zapećidok se sir ne istopi. Donju stranu zemički premazati senfom, staviti po 1 list salate, nekoliko kolutova kiselih krastavčića i uprženi luk. Odozgo staviti burger, premazati ga sa po 1 kašikom domaćeg kečapa i zatvoriti gornjim delom zemičke.

Savet: Preostali kečap se može čuvati nekoliko dana u frižideru, a može se jesti i sa rezancima, viršlama ili pečenim krompirom.

Ishrana

Masti43 g Ugljeni hidrati34 g Proteini38 g kCal702 kJ2939

Tagovi

Večera