Čizburger sa domaćim kečapom

Čizburger sa domaćim kečapom image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuvanje 50 min

Sastojci

4 porcije
    • 1   kom. crni luk
    • 0,5   - 2   supene kašike ekstradevičansko maslinovo ulje
    • 240   g paradajz pelat
    •   so
    •   šareni biber
    • 2   - 3   kafene kašičice šećer
    • 0,5   - 1   supena kašika balzamiko sirće
    • 2   kom. kiseli krastavac
    • 4   lista zelena salata
    • 2   kom. crni luk
    • 1   čen beli luk
    • 400   g juneće mleveno meso
    • 75   g šunka
    •   biber
    • 0,5   kafene kašičice ljuta začinska paprika
    • 2   supene kašike ekstradevičansko maslinovo ulje
    • 4   kom. hamburger zemičke
    • 120   g punomasni meki sir
    • 3   - 4   kafene kašičice senf

Priprema

    Priprema:

    Za kečap: očistiti i iseckati crni luk. Dinstati ga u vrelom ulju dok ne dobije braon boju. Dodati paradajz za picu. Posoliti, pobiberiti i dodati 2 kafene kašike šećera i 1/2 kašike balzamiko sirćeta i kuvati oko 10 minuta dok se ne zgusne, zatim ostaviti da se ohladi. Po želji se može začiniti i sa više šećera i sirćeta.

    Za burgere: krastavčiće ocediti i iseći ih na tanke kolutiće. Listove salate oprati i osušiti. Crni i beli luk oljuštiti i sitno iseckati. Pomešati ga sa junećim mlevenim mesom, kockicama šunke, solju, biberom i mlevenom paprikom. Napraviti 4 velike tanke pljeskavice i peći ih 4 minuta u vrelom maslinovom ulju sa obe strane, pritom ih pritiskati hvataljkom.

    U međuvremenu prepoloviti burger zemičke i prepeći ih. Na pljeskavice staviti kolutove mekog masnog sira i poklopljeno sve dalje kratko zapećidok se sir ne istopi. Donju stranu zemički premazati senfom, staviti po 1 list salate, nekoliko kolutova kiselih krastavčića i uprženi luk. Odozgo staviti burger, premazati ga sa po 1 kašikom domaćeg kečapa i zatvoriti gornjim delom zemičke.

    Savet: Preostali kečap se može čuvati nekoliko dana u frižideru, a može se jesti i sa rezancima, viršlama ili pečenim krompirom.

Tagovi

Nutritivne vrednosti po poriciji

Kcal 702
Proteini (g) 38
Ugljeni hidrati (g) 34
Masti (g) 43