
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Crni luk Crni luk | 1 kom. kom. | ||
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje | 0,5 - 2 supene kašike supena kašika | ||
Paradajz pelat Paradajz pelat | 240 g g | ||
So So | |||
Šareni biber Šareni biber | |||
Šećer Šećer | 2 - 3 kafene kašičice kafena kašičica | ||
Balzamiko sirće Balzamiko sirće | 0,5 - 1 supene kašike supena kašika | ||
Kiseli krastavac Kiseli krastavac | 2 kom. kom. | ||
Zelena salata Zelena salata | 4 lista list | ||
Crni luk Crni luk | 2 kom. kom. | ||
Beli luk Beli luk | 1 čena čen | ||
Juneće mleveno meso Juneće mleveno meso | 400 g g | ||
Šunka Šunka | 75 g g | ||
Biber Biber | |||
Ljuta začinska paprika Ljuta začinska paprika | 0,5 kafene kašičice kafena kašičica | ||
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje | 2 supene kašike supena kašika | ||
Hamburger zemičke Hamburger zemičke | 4 kom. kom. | ||
Punomasni meki sir Punomasni meki sir | 120 g g | ||
Senf Senf | 3 - 4 kafene kašičice kafena kašičica |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listČizburger sa domaćim kečapom
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Za kečap: očistiti i iseckati crni luk. Dinstati ga u vrelom ulju dok ne dobije braon boju. Dodati paradajz za picu. Posoliti, pobiberiti i dodati 2 kafene kašike šećera i 1/2 kašike balzamiko sirćeta i kuvati oko 10 minuta dok se ne zgusne, zatim ostaviti da se ohladi. Po želji se može začiniti i sa više šećera i sirćeta.
Za burgere: krastavčiće ocediti i iseći ih na tanke kolutiće. Listove salate oprati i osušiti. Crni i beli luk oljuštiti i sitno iseckati. Pomešati ga sa junećim mlevenim mesom, kockicama šunke, solju, biberom i mlevenom paprikom. Napraviti 4 velike tanke pljeskavice i peći ih 4 minuta u vrelom maslinovom ulju sa obe strane, pritom ih pritiskati hvataljkom.
U međuvremenu prepoloviti burger zemičke i prepeći ih. Na pljeskavice staviti kolutove mekog masnog sira i poklopljeno sve dalje kratko zapećidok se sir ne istopi. Donju stranu zemički premazati senfom, staviti po 1 list salate, nekoliko kolutova kiselih krastavčića i uprženi luk. Odozgo staviti burger, premazati ga sa po 1 kašikom domaćeg kečapa i zatvoriti gornjim delom zemičke.
Savet: Preostali kečap se može čuvati nekoliko dana u frižideru, a može se jesti i sa rezancima, viršlama ili pečenim krompirom.