Proces pripreme:
Chili con carne
Sastojci
4
porcije
-
Potrebni sastojci:
- 500 g usitnjeno mešano meso
- 2 glavice crni luk
- 2 supene kašike suncokretovo ulje
- 2 čena beli luk
- 3 kom. šargarepa
- 1 kom. crvena paprika
- 1 kom. zelena paprika
- 1 kom. žuta paprika
- 2 konzerve seckani paradajz u paradajz soku
- 1 celer štapić
- 2 lista lovorov list
- 1 kocka supa od povrća
- 1 konzerva crveni pasulj
- 1 konzerva kukuruz šećerac
- 2 supene kašike miks povrća
- 20 g peršun
- biber
Priprema
U zagrejani tiganj sipajte suncokretovo ulje. Dodajte sitno seckani crni luk i posolite. Iseckajte i beli luk pa ga dodajte u tiganj. Šargarepe izrendajte i dodajte u tiganj, a zatim dinstajte 10tak minuta. Potom dodajte usitnjeno mešano meso. Pržite još 10tak minuta, potom dodajte paprike sečene na kockice. Promešajte i dodajte konzervu seckanog paradajza. Kada proključa, dodajte celer štap isečen na kockice, kao i par listića lovora i supu od povrća. Potom dodajte pasulj i kukuruz. Promešajte, začinite dodatkom od povrća i biberom. Ostavite da se krčka još nekih pola sata na srednjoj vatri i na samom kraju dodajte svež peršun.
Prijatno!