Chili con carne

Chili con carne image
Težina pripreme Srednje
Priprema 10 min
Kuvanje 50 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 500   g usitnjeno mešano meso
    • 2   glavice crni luk
    • 2   supene kašike suncokretovo ulje
    • 2   čena beli luk
    • 3   kom. šargarepa
    • 1   kom. crvena paprika
    • 1   kom. zelena paprika
    • 1   kom. žuta paprika
    • 2   konzerve seckani paradajz u paradajz soku
    • 1   celer štapić
    • 2   lista lovorov list
    • 1   kocka supa od povrća
    • 1   konzerva crveni pasulj
    • 1   konzerva kukuruz šećerac
    • 2   supene kašike miks povrća
    • 20   g peršun
    •   biber

Priprema

    Proces pripreme:

    U zagrejani tiganj sipajte suncokretovo ulje. Dodajte sitno seckani crni luk i posolite. Iseckajte i beli luk pa ga dodajte u tiganj. Šargarepe izrendajte i dodajte u tiganj, a zatim dinstajte 10tak minuta. Potom dodajte usitnjeno mešano meso. Pržite još 10tak minuta, potom dodajte paprike sečene na kockice. Promešajte i dodajte konzervu seckanog paradajza. Kada proključa, dodajte celer štap isečen na kockice, kao i par listića lovora i supu od povrća. Potom dodajte pasulj i kukuruz. Promešajte, začinite dodatkom od povrća i biberom. Ostavite da se krčka još nekih pola sata na srednjoj vatri i na samom kraju dodajte svež peršun.

    Prijatno!