
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Durum makarone Durum makarone | 100 g g | |
Voda Voda | ||
Pančeta Pančeta | 70 g g | |
Grana Padano sir Grana Padano sir | 100 g g | |
Maslac Maslac | 1 supene kašike supena kašika | |
Žumance Žumance | 1 kom. kom. | |
Beli luk Beli luk | 0,5 čena čen | |
So So | ||
Biber Biber | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCarbonara
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Proces pripreme:
Napunite šerpu vodom i stavite da ona proključa. Vodu posolite i dodajte 100 g penne (po osobi), a zatim ih kuvajte oko 10 min. Zagrejte manju šerpicu i pripremite pančetu, tako što ćete je iseći na male tračice. U šerpicu sipajte malo ulja, sačekajte da se zagreje, dodajte pančetu i sačekajte da se ona malo otopi, a zatim dodajte maslac. Pred sam kraj pripreme dodajte i polovinu čena belog luka. Pripremite žumance u jednoj činiji, dodajte biber i Grana Padano. U tu smesu dodajte i pančetu, ali i proceđenu pastu.