Proces pripreme:
Carbonara
Sastojci
1
porcija
-
Potrebni sastojci:
- 100 g durum makarone
- voda
- 70 g pančeta
- 100 g grana padano sir
- 1 supena kašika maslac
- 1 kom. žumance
- 0,5 čena beli luk
- so
- biber
- suncokretovo ulje
Priprema
Napunite šerpu vodom i stavite da ona proključa. Vodu posolite i dodajte 100 g penne (po osobi), a zatim ih kuvajte oko 10 min. Zagrejte manju šerpicu i pripremite pančetu, tako što ćete je iseći na male tračice. U šerpicu sipajte malo ulja, sačekajte da se zagreje, dodajte pančetu i sačekajte da se ona malo otopi, a zatim dodajte maslac. Pred sam kraj pripreme dodajte i polovinu čena belog luka. Pripremite žumance u jednoj činiji, dodajte biber i Grana Padano. U tu smesu dodajte i pančetu, ali i proceđenu pastu.