Carbonara

Carbonara image
Težina pripreme Lako
Priprema 10 min
Kuvanje 10 min

Sastojci

1 porcija
  • Potrebni sastojci:

    • 100   g durum makarone
    •   voda
    • 70   g pančeta
    • 100   g grana padano sir
    • 1   supena kašika maslac
    • 1   kom. žumance
    • 0,5   čena beli luk
    •   so
    •   biber
    •   suncokretovo ulje

Priprema

    Proces pripreme:

    Napunite šerpu vodom i stavite da ona proključa. Vodu posolite i dodajte 100 g penne (po osobi), a zatim ih kuvajte oko 10 min. Zagrejte manju šerpicu i pripremite pančetu, tako što ćete je iseći na male tračice. U šerpicu sipajte malo ulja, sačekajte da se zagreje, dodajte pančetu i sačekajte da se ona malo otopi, a zatim dodajte maslac. Pred sam kraj pripreme dodajte i polovinu čena belog luka. Pripremite žumance u jednoj činiji, dodajte biber i Grana Padano. U tu smesu dodajte i pančetu, ali i proceđenu pastu.