Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Carbonara

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Durum makarone Durum makarone100 g g
Voda Voda
Pančeta Pančeta70 g g
Grana Padano sir Grana Padano sir100 g g
Maslac Maslac1 supene kašike supena kašika
Žumance Žumance1 kom. kom.
Beli luk Beli luk0,5 čena čen
So So
Biber Biber
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje

Carbonara

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

20 min
(49)

Proces pripreme

Proces pripreme:

Napunite šerpu vodom i stavite da ona proključa. Vodu posolite i dodajte 100 g penne (po osobi), a zatim ih kuvajte oko 10 min. Zagrejte manju šerpicu i pripremite pančetu, tako što ćete je iseći na male tračice. U šerpicu sipajte malo ulja, sačekajte da se zagreje, dodajte pančetu i sačekajte da se ona malo otopi, a zatim dodajte maslac. Pred sam kraj pripreme dodajte i polovinu čena belog luka. Pripremite žumance u jednoj činiji, dodajte biber i Grana Padano. U tu smesu dodajte i pančetu, ali i proceđenu pastu.