Proces pripreme:
Burgeri i lepinje
Sastojci
-
Potrebni sastojci za lepinje:
- 320 g belo brašno
- 7 g kvasac
- 9 g so
- 25 g šećer
- 175 ml mleko
- 2 kom. jaja
- susam
-
Potrebni sastojci za burgere:
- 600 g biftek
- 500 g svinjski but
- 4 prstohvat so
- 1 kom. paradajz
- 150 g edamer sir
- 125 g trapist sir
- 150 g gauda sir
- biber
-
Potrebni sastojci za salatu:
- 125 g zelena salata
- 0,16 glavice iceberg salata
- 0,16 glavice radič
-
Potrebni sastojci za sos:
- 10 kom. kiseli krastavac
- 100 g kečap
- 150 g majonez
- 2 kafene kašičice senf
Priprema
Za lepinje, pripremite u jednoj činiji: brašno, suvi kvasac, prstohvat soli i šećer. Dodajte mleko i jedno jaje. Masu sjedinite i ostavite sa strane da testo naraste. Kada bude gotovo, testo premesite i formirajte lepinjice, a zatim ih prebacite u pleh da odmore 15-tak minuta i nakon toga premažite lepinjice sa smesom od jajeta i mleka i pospite susamom. Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu na 190 stepeni i pecite 15 minuta.
Za burgere, isecite biftek na sitne kockice i sameljite meso. Isto to uradite i sa svinjskim butom. Dodajte so u meso, kao i biber u zrnu i sjedinite masu. Zagrejte tiganj, formirajte pljeskavice i pecite ih na tiganju.
Za sos, potrebno je da pripremite činiju u kojoj ćete izrendati kisele krastavce. Dodajte kečap, majonez i senf i sjedinite. Za salatu, koristite miks salate, iceberg i radič i promešajte je sa pripremljenim sosom.
Burgere kreirajte tako što ćete u lepinjici ređati meso, edamer, paradajz, meso, trapis, salatu, meso i gauda sir i na kraju zatvoriti gornjim delom lepinjice.
Prijatno!