Burgeri i lepinje

Burgeri i lepinje
Težina pripremeSrednje
Priprema15 min
Kuvanje30 min

Priprema

    Proces pripreme:

    Za lepinje, pripremite u jednoj činiji: brašno, suvi kvasac, prstohvat soli i šećer. Dodajte mleko i jedno jaje. Masu sjedinite i ostavite sa strane da testo naraste. Kada bude gotovo, testo premesite i formirajte lepinjice, a zatim ih prebacite u pleh da odmore 15-tak minuta i nakon toga premažite lepinjice sa smesom od jajeta i mleka i pospite susamom. Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu na 190 stepeni i pecite 15 minuta.

    Za burgere, isecite biftek na sitne kockice i sameljite meso. Isto to uradite i sa svinjskim butom. Dodajte so u meso, kao i biber u zrnu i sjedinite masu. Zagrejte tiganj, formirajte pljeskavice i pecite ih na tiganju.

    Za sos, potrebno je da pripremite činiju u kojoj ćete izrendati kisele krastavce. Dodajte kečap, majonez i senf i sjedinite. Za salatu, koristite miks salate, iceberg i radič i promešajte je sa pripremljenim sosom.

    Burgere kreirajte tako što ćete u lepinjici ređati meso, edamer, paradajz, meso, trapis, salatu, meso i gauda sir i na kraju zatvoriti gornjim delom lepinjice.

    Prijatno!