Burgeri i lepinje

Burgeri i lepinje image
Težina pripreme Srednje
Priprema 15 min
Kuvanje 30 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci za lepinje:

    • 320   g belo brašno
    • 7   g kvasac
    • 9   g so
    • 25   g šećer
    • 175   ml mleko
    • 2   kom. jaja
    •   susam
  • Potrebni sastojci za burgere:

    • 600   g biftek
    • 500   g svinjski but
    • 4   prstohvat so
    • 1   kom. paradajz
    • 150   g edamer sir
    • 125   g trapist sir
    • 150   g gauda sir
    •   biber
  • Potrebni sastojci za salatu:

    • 125   g zelena salata
    • 0,16   glavice iceberg salata
    • 0,16   glavice radič
  • Potrebni sastojci za sos:

    • 10   kom. kiseli krastavac
    • 100   g kečap
    • 150   g majonez
    • 2   kafene kašičice senf

Priprema

    Proces pripreme:

    Za lepinje, pripremite u jednoj činiji: brašno, suvi kvasac, prstohvat soli i šećer. Dodajte mleko i jedno jaje. Masu sjedinite i ostavite sa strane da testo naraste. Kada bude gotovo, testo premesite i formirajte lepinjice, a zatim ih prebacite u pleh da odmore 15-tak minuta i nakon toga premažite lepinjice sa smesom od jajeta i mleka i pospite susamom. Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu na 190 stepeni i pecite 15 minuta.

    Za burgere, isecite biftek na sitne kockice i sameljite meso. Isto to uradite i sa svinjskim butom. Dodajte so u meso, kao i biber u zrnu i sjedinite masu. Zagrejte tiganj, formirajte pljeskavice i pecite ih na tiganju.

    Za sos, potrebno je da pripremite činiju u kojoj ćete izrendati kisele krastavce. Dodajte kečap, majonez i senf i sjedinite. Za salatu, koristite miks salate, iceberg i radič i promešajte je sa pripremljenim sosom.

    Burgere kreirajte tako što ćete u lepinjici ređati meso, edamer, paradajz, meso, trapis, salatu, meso i gauda sir i na kraju zatvoriti gornjim delom lepinjice.

    Prijatno!