Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Burgeri i lepinje

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci za lepinje:

Belo brašno Belo brašno320 g g
Kvasac Kvasac7 g g
So So9 g g
Šećer Šećer25 g g
Mleko Mleko175 ml ml
Jaja Jaja2 kom. kom.
Susam Susam

Potrebni sastojci za burgere:

Biftek Biftek600 g g
Svinjski but Svinjski but500 g g
So So4 prstohvat prstohvat
Paradajz Paradajz1 kom. kom.
Edamer sir Edamer sir150 g g
Trapist sir Trapist sir125 g g
Gauda sir Gauda sir150 g g
Biber Biber

Potrebni sastojci za salatu:

Zelena salata Zelena salata125 g g
Iceberg salata Iceberg salata0,16 glavice glavica
Radič Radič0,16 glavice glavica

Potrebni sastojci za sos:

Kiseli krastavac Kiseli krastavac10 kom. kom.
Kečap Kečap100 g g
Majonez Majonez150 g g
Senf Senf2 kafene kašičice kafena kašičica

Burgeri i lepinje

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

45 min
(1)

Proces pripreme

Proces pripreme:

Za lepinje, pripremite u jednoj činiji: brašno, suvi kvasac, prstohvat soli i šećer. Dodajte mleko i jedno jaje. Masu sjedinite i ostavite sa strane da testo naraste. Kada bude gotovo, testo premesite i formirajte lepinjice, a zatim ih prebacite u pleh da odmore 15-tak minuta i nakon toga premažite lepinjice sa smesom od jajeta i mleka i pospite susamom. Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu na 190 stepeni i pecite 15 minuta.

Za burgere, isecite biftek na sitne kockice i sameljite meso. Isto to uradite i sa svinjskim butom. Dodajte so u meso, kao i biber u zrnu i sjedinite masu. Zagrejte tiganj, formirajte pljeskavice i pecite ih na tiganju.

Za sos, potrebno je da pripremite činiju u kojoj ćete izrendati kisele krastavce. Dodajte kečap, majonez i senf i sjedinite. Za salatu, koristite miks salate, iceberg i radič i promešajte je sa pripremljenim sosom.

Burgere kreirajte tako što ćete u lepinjici ređati meso, edamer, paradajz, meso, trapis, salatu, meso i gauda sir i na kraju zatvoriti gornjim delom lepinjice.

Prijatno!