Brzi veganski burger

Brzi veganski burger image
Težina pripreme Lako
Priprema 0 min
Kuvanje 25 min

Sastojci

6 porcije
    • 6   kom. ciabatta
    • 10   g đumbir
    • 250   g krem sir
    • 25   g senf
    •   so
    •   biber
    • 3   kom. paradajz
    • 1   kom. žuta paprika
    • 3   kom. mladi crni luk
    • 500   g dimljeni tofu sir
    • 2   - 3   supene kašike ekstradevičansko maslinovo ulje
    • 2   - 3   supene kašike soja sos

Priprema

    Priprema:

    Đumbir oljuštiti i sitno iseckati. Pomešati sa sirom Crème fraîche i senfom, i dodati so i Cayenne biber po želji. Paradajz, papriku i mladi crni luk očistiti, iz paprike izvaditi semenke. Paradajz iseći na kolutove, papriku na trake, a mladi crni luk na kolutiće.

    Tofu sir iseći na kriške debljine 1 cm i u vrelom ulju sa svake strane propržiti oko 1 minut. Na kraju poprskati soja sosom.

    Zemičke preseći i polovine premazati kremom od senfa. Na donje delove staviti povrće i tofu sir i poklopiti gornjim delom zemičke.

Nutritivne vrednosti po poriciji

Kcal 504
Proteini (g) 23
Ugljeni hidrati (g) 34
Masti (g) 29