
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Juneće meso Juneće meso | 300 g g | |
Slanina Slanina | 100 g g | |
Crni luk Crni luk | 1 glavice glavica | |
Beli luk Beli luk | 1 čena čen | |
Pšenično brašno Pšenično brašno | 0,5 šolje šolja | |
Goveđi bujon za supu Goveđi bujon za supu | 2 šolje šolja | |
Šargarepa Šargarepa | 1 kom. kom. | |
Krompir Krompir | 1 kom. kom. | |
Belo vino Belo vino | 1 čaše čaša |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBritanski gulaš
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Junetinu iseći na komade veličine par santimetara.Iseći slaninu na kockice i pržiti dok ne porumeni. Ocediti višak masnoće.
So, biber i brašno ubaciti u veliku posudu i dobro promešati. Ubaciti junetinu u mešavinu i pržiti u istom tiganju sa slaninom. Pržiti 5 minuta.
Iseckati crni i beli luk na sitno.Crni luk ubaciti u šerpu i propržiti dok ne porumeni, dodati beli luk, šargarepu i naliti vodu.
U istu šerpu vratiti meso, ubaciti slaninu, dodati bujon i kuvati dok ne omekša narednih sat vremena.Dodati krompir sečen na kocke.
Smanjiti temperaturu i kuvati poklopljeno 20 minuta, dok povrće ne omekša. Servirati i posuti peršunom.