Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Britanski gulaš

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Juneće meso Juneće meso300 g g
Slanina Slanina100 g g
Crni luk Crni luk1 glavice glavica
Beli luk Beli luk1 čena čen
Pšenično brašno Pšenično brašno0,5 šolje šolja
Goveđi bujon za supu Goveđi bujon za supu2 šolje šolja
Šargarepa Šargarepa1 kom. kom.
Krompir Krompir1 kom. kom.
Belo vino Belo vino1 čaše čaša

Britanski gulaš

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

1:30 h
(5)

Proces pripreme

Priprema:

Junetinu iseći na komade veličine par santimetara.Iseći slaninu na kockice i pržiti dok ne porumeni. Ocediti višak masnoće.

So, biber i brašno ubaciti u veliku posudu i dobro promešati. Ubaciti junetinu u mešavinu i pržiti u istom tiganju sa slaninom. Pržiti 5 minuta.

Iseckati crni i beli luk na sitno.Crni luk ubaciti u šerpu i propržiti dok ne porumeni, dodati beli luk, šargarepu i naliti vodu.

U istu šerpu vratiti meso, ubaciti slaninu, dodati bujon i kuvati dok ne omekša narednih sat vremena.Dodati krompir sečen na kocke.

Smanjiti temperaturu i kuvati poklopljeno 20 minuta, dok povrće ne omekša. Servirati i posuti peršunom.