
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Juneće meso Juneće meso | 300 g g | ||
Slanina Slanina | 100 g g | ||
Crni luk Crni luk | 1 glavice glavica | ||
Beli luk Beli luk | 1 čena čen | ||
Pšenično brašno Pšenično brašno | 0,5 šolje šolja | ||
Goveđi bujon za supu Goveđi bujon za supu | 2 šolje šolja | ||
Šargarepa Šargarepa | 1 kom. kom. | ||
Krompir Krompir | 1 kom. kom. | ||
Belo vino Belo vino | 1 čaše čaša |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listBritanski gulaš
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Junetinu iseći na komade veličine par santimetara.Iseći slaninu na kockice i pržiti dok ne porumeni. Ocediti višak masnoće.
So, biber i brašno ubaciti u veliku posudu i dobro promešati. Ubaciti junetinu u mešavinu i pržiti u istom tiganju sa slaninom. Pržiti 5 minuta.
Iseckati crni i beli luk na sitno.Crni luk ubaciti u šerpu i propržiti dok ne porumeni, dodati beli luk, šargarepu i naliti vodu.
U istu šerpu vratiti meso, ubaciti slaninu, dodati bujon i kuvati dok ne omekša narednih sat vremena.Dodati krompir sečen na kocke.
Smanjiti temperaturu i kuvati poklopljeno 20 minuta, dok povrće ne omekša. Servirati i posuti peršunom.