Brancin u saftu od povrća

Brancin u saftu od povrća image
Težina pripreme Lako
Priprema 0 min
Kuvanje 45 min

Sastojci

1 porcija
    • 1   kom. brancin
    • 1   kom. crni luk
    • 1   čen beli luk
    • 1   kom. šargarepa
    • 2   kom. paradajz
    • 3   dl riblja čorba
    • 1   supena kašika pšenično brašno
    • 1   kom. limun
    •   so
    •   biber
    •   ekstradevičansko maslinovo ulje
    • 1   veza celer štapić

Priprema

    Priprema:

    Brancina začiniti i preliti maslinovim uljem. U šerpi propržiti na ulju crni luk, beli luk, celer list i šargarepu. Nakon 5 minuta prženja, dodati brašno 1 kašiku. Pržiti brašno 5 minuta uz povremeno mešanje. Ubaciti paradajz i naliti čorbu. Kada krene da ključa smanjiti vatru i krčkati dok se ne zgusne. Dodavati vodu ili čorbu ukoliko je potrebno.Štapnim mikserom izblendati saft i preručiti ga u pleh. Staviti brancina u pleh i peći u rerni 20 minuta na 210 stepeni. Služiti brancina uz saft.

Tagovi