Priprema:
Brancin u saftu od povrća
Sastojci
1
porcija
-
- 1 kom. brancin
- 1 kom. crni luk
- 1 čen beli luk
- 1 kom. šargarepa
- 2 kom. paradajz
- 3 dl riblja čorba
- 1 supena kašika pšenično brašno
- 1 kom. limun
- so
- biber
- ekstradevičansko maslinovo ulje
- 1 veza celer štapić
Priprema
Brancina začiniti i preliti maslinovim uljem. U šerpi propržiti na ulju crni luk, beli luk, celer list i šargarepu. Nakon 5 minuta prženja, dodati brašno 1 kašiku. Pržiti brašno 5 minuta uz povremeno mešanje. Ubaciti paradajz i naliti čorbu. Kada krene da ključa smanjiti vatru i krčkati dok se ne zgusne. Dodavati vodu ili čorbu ukoliko je potrebno.Štapnim mikserom izblendati saft i preručiti ga u pleh. Staviti brancina u pleh i peći u rerni 20 minuta na 210 stepeni. Služiti brancina uz saft.