Boranija sa svinjetinom

Boranija sa svinjetinom image
Težina pripreme Srednje
Priprema 10 min
Kuvanje 25 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 1   pakovanje zelena boranija
    • 300   g svinjski vrat
    • 2   glavice crni luk
    • 3   čena beli luk
    • 1   kom. šargarepa
    • 20   g paradajz pire
    • 2   kom. paradajz
    • 300   g krompir
    • 500   ml supa od povrća
    •   so
    •   biber
    •   suncokretovo ulje
    •   peršun
    •   beli sir

Priprema

    Priprema:

    Svinjski vrat isecite na kockice, posolite i pobiberite. Stavite da se dinsta oko 7 minuta u zagrejanom ulju. Izvadite meso, pa u šerpu stavite iseckani luk i šargarepu, zatim svež paradajiz i paradajz pire.

    Krompir isecite na kockice i ubacite u šerpu, vratite meso i nalijte supu od povrća. Dodajte još malo soli i bibera i za kraj dodajte buraniju. Kuvajte nekih 15tak minuta. Prilikom posluživanja stavite malo svežeg peršuna preko i malo drobljenog sira.

    Prijatno!