Priprema:
Boranija sa svinjetinom
Sastojci
4
porcije
-
Potrebni sastojci:
- 1 pakovanje zelena boranija
- 300 g svinjski vrat
- 2 glavice crni luk
- 3 čena beli luk
- 1 kom. šargarepa
- 20 g paradajz pire
- 2 kom. paradajz
- 300 g krompir
- 500 ml supa od povrća
- so
- biber
- suncokretovo ulje
- peršun
- beli sir
Priprema
Svinjski vrat isecite na kockice, posolite i pobiberite. Stavite da se dinsta oko 7 minuta u zagrejanom ulju. Izvadite meso, pa u šerpu stavite iseckani luk i šargarepu, zatim svež paradajiz i paradajz pire.
Krompir isecite na kockice i ubacite u šerpu, vratite meso i nalijte supu od povrća. Dodajte još malo soli i bibera i za kraj dodajte buraniju. Kuvajte nekih 15tak minuta. Prilikom posluživanja stavite malo svežeg peršuna preko i malo drobljenog sira.
Prijatno!