
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Paradajz Paradajz | 1 kg kg | ||
Crni luk Crni luk | 2 glavice glavica | ||
Juneće mleveno meso Juneće mleveno meso | 500 g g | ||
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje | 4 supene kašike supena kašika | ||
So So | |||
Biber Biber | |||
Sok od paradajza Sok od paradajza | 300 ml ml | ||
Paradajz pire Paradajz pire | 1 supene kašike supena kašika | ||
Crveno vino Crveno vino | 100 ml ml | ||
Origano Origano | 1 supene kašike supena kašika | ||
Šećer Šećer | 2 supene kašike supena kašika | ||
Zelen za supu Zelen za supu | 1 veze veza |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listBolonjeze sos
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Paradajz zaseći krstasto. Preliti ga ključalom vodom, oljuštiti, prepoloviti, izvaditi semenke i iseći na veće kocke. U zavisnosti od vrste, povrće za supu očistiti ili oljuštiti i iseckati na manje kockice. Crni luk očistiti i sitno iseckati.
Mleveno meso propržiti sa 2 supene kašike vrelog ulja dok ne dobije smeđu boju, dodati so i biber po želji i izvaditi iz tiganja. Preostalo ulje zagrejati u šerpi, na njemu propržiti crni luk i povrće za supu. Dodati kockice, sok i pire od paradajza, crno vino i mleveno meso. Začiniti solju, biberom, origanom i dodati 2 kafene kašike šećera i poklopljeno kuvati 20 minuta. Zatim još 10 minuta pustiti da se kuva bez poklopca, pritom povremeno promešati, ako treba, dodati još malo soka od paradajza. Dodati so i šećer po želji i servirati sa rezancima.
Savet:Kada pravite zapečene rezance, barene rezance možete ređati u kalup tako što ćete između redova rezanaca naizmenično stavljati red bolonjeze sosa i red bešamel sosa, a na kraju posuti rendanim ementalerom ili mocarelom, zatim peći u zagrejanoj pećnici oko 45 minuta na temperaturi od 200 °C.