Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Bolonjeze sos

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Paradajz Paradajz1 kg kg
Crni luk Crni luk2 glavice glavica
Juneće mleveno meso Juneće mleveno meso500 g g
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje4 supene kašike supena kašika
So So
Biber Biber
Sok od paradajza Sok od paradajza300 ml ml
Paradajz pire Paradajz pire1 supene kašike supena kašika
Crveno vino Crveno vino100 ml ml
Origano Origano1 supene kašike supena kašika
Šećer Šećer2 supene kašike supena kašika
Zelen za supu Zelen za supu1 veze veza

Bolonjeze sos

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

60 min
(5)

Proces pripreme

Priprema:

Paradajz zaseći krstasto. Preliti ga ključalom vodom, oljuštiti, prepoloviti, izvaditi semenke i iseći na veće kocke. U zavisnosti od vrste, povrće za supu očistiti ili oljuštiti i iseckati na manje kockice. Crni luk očistiti i sitno iseckati.

Mleveno meso propržiti sa 2 supene kašike vrelog ulja dok ne dobije smeđu boju, dodati so i biber po želji i izvaditi iz tiganja. Preostalo ulje zagrejati u šerpi, na njemu propržiti crni luk i povrće za supu. Dodati kockice, sok i pire od paradajza, crno vino i mleveno meso. Začiniti solju, biberom, origanom i dodati 2 kafene kašike šećera i poklopljeno kuvati 20 minuta. Zatim još 10 minuta pustiti da se kuva bez poklopca, pritom povremeno promešati, ako treba, dodati još malo soka od paradajza. Dodati so i šećer po želji i servirati sa rezancima.

Savet:Kada pravite zapečene rezance, barene rezance možete ređati u kalup tako što ćete između redova rezanaca naizmenično stavljati red bolonjeze sosa i red bešamel sosa, a na kraju posuti rendanim ementalerom ili mocarelom, zatim peći u zagrejanoj pećnici oko 45 minuta na temperaturi od 200 °C.

Ishrana

Masti35 g Ugljeni hidrati18 g Proteini32 g kCal558 kJ2333