Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Biftek sa sosom od šljiva

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Teleći odrezak Teleći odrezak6 kom. kom.
Maslac Maslac25 g g

Za sos od šljiva:

Crveno vino Crveno vino125 ml ml
Džem od crvene ribizle Džem od crvene ribizle3 supene kašike supena kašika
Senf Senf1 supene kašike supena kašika
Šljiva Šljiva225 g g

Za marinadu:

Braon šećer Braon šećer2 supene kašike supena kašika
Soja sos Soja sos2 supene kašike supena kašika
Sok od limuna Sok od limuna
Beli luk Beli luk1 čena čen
Đumbir Đumbir1 supene kašike supena kašika
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje1 supene kašike supena kašika
So So
Biber Biber

Biftek sa sosom od šljiva

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

30 min
(5)

Proces pripreme

Priprema:

Pomešajte zajedno sastojke za marinadu i sa njima prelijte meso. Ostavite meso oko pola sata u marinadi, povremeno mešajući. Otopite puter u tiganju i ispecite odreske do željene gotovosti. Izvadite meso iz tiganja i u tiganj dodajte vino, džem, senf ali i oceđenu marinadu i šljive. Kuvajte, mešajući, sve dok se sos ne sjedini. Servirajte meso preliveno dobijenim sosom i uživajte!

Prijatno!