
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Teleći odrezak Teleći odrezak | 6 kom. kom. | ||
Maslac Maslac | 25 g g |
Za sos od šljiva:
Crveno vino Crveno vino | 125 ml ml | ||
Džem od crvene ribizle Džem od crvene ribizle | 3 supene kašike supena kašika | ||
Senf Senf | 1 supene kašike supena kašika | ||
Šljiva Šljiva | 225 g g |
Za marinadu:
Braon šećer Braon šećer | 2 supene kašike supena kašika | ||
Soja sos Soja sos | 2 supene kašike supena kašika | ||
Sok od limuna Sok od limuna | |||
Beli luk Beli luk | 1 čena čen | ||
Đumbir Đumbir | 1 supene kašike supena kašika | ||
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje | 1 supene kašike supena kašika | ||
So So | |||
Biber Biber |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listBiftek sa sosom od šljiva
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Pomešajte zajedno sastojke za marinadu i sa njima prelijte meso. Ostavite meso oko pola sata u marinadi, povremeno mešajući. Otopite puter u tiganju i ispecite odreske do željene gotovosti. Izvadite meso iz tiganja i u tiganj dodajte vino, džem, senf ali i oceđenu marinadu i šljive. Kuvajte, mešajući, sve dok se sos ne sjedini. Servirajte meso preliveno dobijenim sosom i uživajte!
Prijatno!