Priprema:
Biftek sa sosom od šljiva
Sastojci
4
porcije
-
Potrebni sastojci:
- 6 kom. teleći odrezak
- 25 g maslac
-
Za sos od šljiva:
- 125 ml crveno vino
- 3 supene kašike džem od crvene ribizle
- 1 supena kašika senf
- 225 g šljiva
-
Za marinadu:
- 2 supene kašike braon šećer
- 2 supene kašike soja sos
- sok od limuna
- 1 čen beli luk
- 1 supena kašika đumbir
- 1 supena kašika ekstradevičansko maslinovo ulje
- so
- biber
Priprema
Pomešajte zajedno sastojke za marinadu i sa njima prelijte meso. Ostavite meso oko pola sata u marinadi, povremeno mešajući. Otopite puter u tiganju i ispecite odreske do željene gotovosti. Izvadite meso iz tiganja i u tiganj dodajte vino, džem, senf ali i oceđenu marinadu i šljive. Kuvajte, mešajući, sve dok se sos ne sjedini. Servirajte meso preliveno dobijenim sosom i uživajte!
Prijatno!