
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Teleći odrezak Teleći odrezak | 6 kom. kom. | |
Maslac Maslac | 25 g g |
Za sos od šljiva:
Crveno vino Crveno vino | 125 ml ml | |
Džem od crvene ribizle Džem od crvene ribizle | 3 supene kašike supena kašika | |
Senf Senf | 1 supene kašike supena kašika | |
Šljiva Šljiva | 225 g g |
Za marinadu:
Braon šećer Braon šećer | 2 supene kašike supena kašika | |
Soja sos Soja sos | 2 supene kašike supena kašika | |
Sok od limuna Sok od limuna | ||
Beli luk Beli luk | 1 čena čen | |
Đumbir Đumbir | 1 supene kašike supena kašika | |
Ekstradevičansko maslinovo ulje Ekstradevičansko maslinovo ulje | 1 supene kašike supena kašika | |
So So | ||
Biber Biber |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBiftek sa sosom od šljiva
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Pomešajte zajedno sastojke za marinadu i sa njima prelijte meso. Ostavite meso oko pola sata u marinadi, povremeno mešajući. Otopite puter u tiganju i ispecite odreske do željene gotovosti. Izvadite meso iz tiganja i u tiganj dodajte vino, džem, senf ali i oceđenu marinadu i šljive. Kuvajte, mešajući, sve dok se sos ne sjedini. Servirajte meso preliveno dobijenim sosom i uživajte!
Prijatno!