Biftek sa sosom od šljiva

Biftek sa sosom od šljiva image
Težina pripreme Teško
Priprema 10 min
Kuvanje 20 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 6   kom. teleći odrezak
    • 25   g maslac
  • Za sos od šljiva:

    • 125   ml crveno vino
    • 3   supene kašike džem od crvene ribizle
    • 1   supena kašika senf
    • 225   g šljiva
  • Za marinadu:

    • 2   supene kašike braon šećer
    • 2   supene kašike soja sos
    •   sok od limuna
    • 1   čen beli luk
    • 1   supena kašika đumbir
    • 1   supena kašika ekstradevičansko maslinovo ulje
    •   so
    •   biber

Priprema

    Priprema:

    Pomešajte zajedno sastojke za marinadu i sa njima prelijte meso. Ostavite meso oko pola sata u marinadi, povremeno mešajući. Otopite puter u tiganju i ispecite odreske do željene gotovosti. Izvadite meso iz tiganja i u tiganj dodajte vino, džem, senf ali i oceđenu marinadu i šljive. Kuvajte, mešajući, sve dok se sos ne sjedini. Servirajte meso preliveno dobijenim sosom i uživajte!

    Prijatno!