Priprema
Priprema:
Komad očišćenog bifteka zavežite kanapom, posolite i pobiberite. Zagrejte maslac u tiganju i opecajte ovako pripremljene medaljone sa svih strana, do hrskave korice. Zatim, sipajte senf u posebnu činijicu, a u drugoj pomešajte biber i slatku začinsku papriku. Umočite medaljone jednom u senf, a potom u začine, sve samo na jednoj strani i vratite ih u tiganj.
Dodajte beli luk, majčinu dušicu i maslinovo ulje i ispecite ih u rerni 10 minuta, na 180 C. Biftek poslužite na krompiru.
Krompir skuvajte u slanoj vodi, ocedite i postavite na pleh sa papirom za pečenje. Uzmite staklenu čašu i koristite je kako biste blago pritisnuli krompir. Na svaki krompir stavite kockicu maslaca, dodajte biber, beli luk u granulama, so i ruzmarin i prelijte krompire uljem. Pecite krompir u rerni na 180 C, 40 minuta, ne zaboravivši da okrenete krompir na polovini pečenja.
Prijatno!