Biftek sa slomljenim krompirom

Biftek sa slomljenim krompirom

Težina pripremeTeško
Priprema15 min
Kuvanje50 min

Priprema

    Priprema:

    Komad očišćenog bifteka zavežite kanapom, posolite i pobiberite. Zagrejte maslac u tiganju i opecajte ovako pripremljene medaljone sa svih strana, do hrskave korice. Zatim, sipajte senf u posebnu činijicu, a u drugoj pomešajte biber i slatku začinsku papriku. Umočite medaljone jednom u senf, a potom u začine, sve samo na jednoj strani i vratite ih u tiganj.

    Dodajte beli luk, majčinu dušicu i maslinovo ulje i ispecite ih u rerni 10 minuta, na 180 C. Biftek poslužite na krompiru.

    Krompir skuvajte u slanoj vodi, ocedite i postavite na pleh sa papirom za pečenje. Uzmite staklenu čašu i koristite je kako biste blago pritisnuli krompir. Na svaki krompir stavite kockicu maslaca, dodajte biber, beli luk u granulama, so i ruzmarin i prelijte krompire uljem. Pecite krompir u rerni na 180 C, 40 minuta, ne zaboravivši da okrenete krompir na polovini pečenja.

    Prijatno!

Povezani recepti