Bernard piletina

Bernard piletina image
Težina pripreme Srednje
Priprema 10 min
Kuvanje 1 h

Sastojci

3 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 300   g pileći file
    • 1   kom. šargarepa
    • 120   g celer
    • 1   kom. crni luk
    • 100   ml pavlaka za kuvanje
    • 25   g pšenično brašno
    • 50   g maasdamer sir
    • 50   g gauda sir
    • 20   g gorgonzola sir
    •   so
    •   biber
    •   voda

Priprema

    Priprema:

    Iseckajte šargarepu na kolutove, kao i celer i ubacite ih u šerpu sa vodom. Dodajte i crni luk zatim i piletinu. Posolite, pobiberite, poklopite i ostavite da se krčka na blagoj vatri oko oko 30-45min.

    Dobijeni bujon procedite i napravite osnovni velute od bujona: stavite maslac u tiganj, zatim dodajte brašno i posle minut-dva dodajte tečnost. Velute posolite i dodajte biber, pa smanjite vatru. U sos dodajte malo neutralne pavlake. Zatim isecite piletinu na kocke i prelijte je sa velute sosom. Sireve izrendajte i pospite preko piletine i gratinirajte u rerni u rerni na 220 C , 10 minuta.

    Prijatno!