
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Pileći file Pileći file | 300 g g | ||
Šargarepa Šargarepa | 1 kom. kom. | ||
Celer Celer | 120 g g | ||
Crni luk Crni luk | 1 kom. kom. | ||
Pavlaka za kuvanje Pavlaka za kuvanje | 100 ml ml | ||
Pšenično brašno Pšenično brašno | 25 g g | ||
Maasdamer sir Maasdamer sir | 50 g g | ||
Gauda sir Gauda sir | 50 g g | ||
Gorgonzola sir Gorgonzola sir | 20 g g | ||
So So | |||
Biber Biber | |||
Voda Voda |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listBernard piletina
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Iseckajte šargarepu na kolutove, kao i celer i ubacite ih u šerpu sa vodom. Dodajte i crni luk zatim i piletinu. Posolite, pobiberite, poklopite i ostavite da se krčka na blagoj vatri oko oko 30-45min.
Dobijeni bujon procedite i napravite osnovni velute od bujona: stavite maslac u tiganj, zatim dodajte brašno i posle minut-dva dodajte tečnost. Velute posolite i dodajte biber, pa smanjite vatru. U sos dodajte malo neutralne pavlake. Zatim isecite piletinu na kocke i prelijte je sa velute sosom. Sireve izrendajte i pospite preko piletine i gratinirajte u rerni u rerni na 220 C , 10 minuta.
Prijatno!