
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Pileći file Pileći file | 300 g g | |
Šargarepa Šargarepa | 1 kom. kom. | |
Celer Celer | 120 g g | |
Crni luk Crni luk | 1 kom. kom. | |
Pavlaka za kuvanje Pavlaka za kuvanje | 100 ml ml | |
Pšenično brašno Pšenično brašno | 25 g g | |
Maasdamer sir Maasdamer sir | 50 g g | |
Gauda sir Gauda sir | 50 g g | |
Gorgonzola sir Gorgonzola sir | 20 g g | |
So So | ||
Biber Biber | ||
Voda Voda |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBernard piletina
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Iseckajte šargarepu na kolutove, kao i celer i ubacite ih u šerpu sa vodom. Dodajte i crni luk zatim i piletinu. Posolite, pobiberite, poklopite i ostavite da se krčka na blagoj vatri oko oko 30-45min.
Dobijeni bujon procedite i napravite osnovni velute od bujona: stavite maslac u tiganj, zatim dodajte brašno i posle minut-dva dodajte tečnost. Velute posolite i dodajte biber, pa smanjite vatru. U sos dodajte malo neutralne pavlake. Zatim isecite piletinu na kocke i prelijte je sa velute sosom. Sireve izrendajte i pospite preko piletine i gratinirajte u rerni u rerni na 220 C , 10 minuta.
Prijatno!