Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Bernard piletina

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Pileći file Pileći file300 g g
Šargarepa Šargarepa1 kom. kom.
Celer Celer120 g g
Crni luk Crni luk1 kom. kom.
Pavlaka za kuvanje Pavlaka za kuvanje100 ml ml
Pšenično brašno Pšenično brašno25 g g
Maasdamer sir Maasdamer sir50 g g
Gauda sir Gauda sir50 g g
Gorgonzola sir Gorgonzola sir20 g g
So So
Biber Biber
Voda Voda

Bernard piletina

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

1:10 h
(0)

Proces pripreme

Priprema:

Iseckajte šargarepu na kolutove, kao i celer i ubacite ih u šerpu sa vodom. Dodajte i crni luk zatim i piletinu. Posolite, pobiberite, poklopite i ostavite da se krčka na blagoj vatri oko oko 30-45min.

Dobijeni bujon procedite i napravite osnovni velute od bujona: stavite maslac u tiganj, zatim dodajte brašno i posle minut-dva dodajte tečnost. Velute posolite i dodajte biber, pa smanjite vatru. U sos dodajte malo neutralne pavlake. Zatim isecite piletinu na kocke i prelijte je sa velute sosom. Sireve izrendajte i pospite preko piletine i gratinirajte u rerni u rerni na 220 C , 10 minuta.

Prijatno!