Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Balkanska janija

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Svinjsko meso Svinjsko meso1 kg kg
Crni luk Crni luk3 glavice glavica
Zelena ljuta paprika Zelena ljuta paprika1 kom. kom.
Paradajz pire Paradajz pire100 g g
Voda Voda1 l l
Pšenično brašno Pšenično brašno2 supene kašike supena kašika
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika20 g g
Lovorov list Lovorov list
Peršun Peršun
So So
Biber Biber
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje

Balkanska janija

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

1:15 h
(0)

Proces pripreme

Priprema:

Meso isecite na krupnije kocke, posolite i pobiberite, pa ga ubacite u šerpu u kojoj ste zagrejali ulje. Kada porumeni, izvadite meso i ubacite sitno isečeni crni luk da se dinsta, posolite i pobiberite ga. Kada se luk izdinsta, dodajte lovorov list i paradajz pelat. Meso vratite u šerpu i začinite slatkom začinskom paprikom, peršunom i biberom u zrnu. Sve prelijte vodom, da ogrezne.

U posebnom tiganju propržite brašno da porumeni i u njega dodajte malo vode. Promešajte i sipajte u šerpu.

Na kraju isecite na krupne listiće crni luk i ljutu papriku, dodajte jelu. Prilikom serviranja pospite peršunom.

Prijatno!