Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Balkanska janija

Recept je dodat u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je izbrisan iz omiljenih

Prikaži omiljene

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

Sastojci

Potrebni sastojci:

Svinjsko meso Svinjsko meso1 kg kg
Crni luk Crni luk3 glavice glavica
Zelena ljuta paprika Zelena ljuta paprika1 kom. kom.
Paradajz pire Paradajz pire100 g g
Voda Voda1 l l
Pšenično brašno Pšenično brašno2 supene kašike supena kašika
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika20 g g
Peršun Peršun
Lovorov list Lovorov list
Peršun Peršun lista list
So So
Biber Biber
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje

Balkanska janija

This recipe was liked

This recipe was disliked

Došlo je do greške, pokušaj ponovo

1:15 h
(1)

Proces pripreme

Priprema:

Meso isecite na krupnije kocke, posolite i pobiberite, pa ga ubacite u šerpu u kojoj ste zagrejali ulje. Kada porumeni, izvadite meso i ubacite sitno isečeni crni luk da se dinsta, posolite i pobiberite ga. Kada se luk izdinsta, dodajte lovorov list i paradajz pelat. Meso vratite u šerpu i začinite slatkom začinskom paprikom, peršunom i biberom u zrnu. Sve prelijte vodom, da ogrezne.

U posebnom tiganju propržite brašno da porumeni i u njega dodajte malo vode. Promešajte i sipajte u šerpu.

Na kraju isecite na krupne listiće crni luk i ljutu papriku, dodajte jelu. Prilikom serviranja pospite peršunom.

Prijatno!