
Recept je dodat u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je izbrisan iz omiljenih
Prikaži omiljeneDošlo je do greške, pokušaj ponovo
Sastojci
Potrebni sastojci:
Svinjsko meso Svinjsko meso | 1 kg kg | |
Crni luk Crni luk | 3 glavice glavica | |
Zelena ljuta paprika Zelena ljuta paprika | 1 kom. kom. | |
Paradajz pire Paradajz pire | 100 g g | |
Voda Voda | 1 l l | |
Pšenično brašno Pšenično brašno | 2 supene kašike supena kašika | |
Mlevena slatka paprika Mlevena slatka paprika | 20 g g | |
Peršun Peršun | ||
Lovorov list Lovorov list | ||
Peršun Peršun | lista list | |
So So | ||
Biber Biber | ||
Suncokretovo ulje Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBalkanska janija
This recipe was liked
This recipe was disliked
Došlo je do greške, pokušaj ponovo
Proces pripreme
Priprema:
Meso isecite na krupnije kocke, posolite i pobiberite, pa ga ubacite u šerpu u kojoj ste zagrejali ulje. Kada porumeni, izvadite meso i ubacite sitno isečeni crni luk da se dinsta, posolite i pobiberite ga. Kada se luk izdinsta, dodajte lovorov list i paradajz pelat. Meso vratite u šerpu i začinite slatkom začinskom paprikom, peršunom i biberom u zrnu. Sve prelijte vodom, da ogrezne.
U posebnom tiganju propržite brašno da porumeni i u njega dodajte malo vode. Promešajte i sipajte u šerpu.
Na kraju isecite na krupne listiće crni luk i ljutu papriku, dodajte jelu. Prilikom serviranja pospite peršunom.
Prijatno!