Balkanska janija

Balkanska janija image
Težina pripreme Srednje
Priprema 45 min
Kuvanje 30 min

Sastojci

4 porcije
  • Potrebni sastojci:

    • 1   kg svinjsko meso
    • 3   glavice crni luk
    • 1   kom. zelena ljuta paprika
    • 100   g paradajz pire
    • 1   l voda
    • 2   supene kašike pšenično brašno
    • 20   g mlevena slatka paprika
    •   peršun
    •   lovorov list
    •   lista peršun
    •   so
    •   biber
    •   suncokretovo ulje

Priprema

    Priprema:

    Meso isecite na krupnije kocke, posolite i pobiberite, pa ga ubacite u šerpu u kojoj ste zagrejali ulje. Kada porumeni, izvadite meso i ubacite sitno isečeni crni luk da se dinsta, posolite i pobiberite ga. Kada se luk izdinsta, dodajte lovorov list i paradajz pelat. Meso vratite u šerpu i začinite slatkom začinskom paprikom, peršunom i biberom u zrnu. Sve prelijte vodom, da ogrezne.

    U posebnom tiganju propržite brašno da porumeni i u njega dodajte malo vode. Promešajte i sipajte u šerpu.

    Na kraju isecite na krupne listiće crni luk i ljutu papriku, dodajte jelu. Prilikom serviranja pospite peršunom.

    Prijatno!