Priprema:
Balkanska janija
Sastojci
4
porcije
-
Potrebni sastojci:
- 1 kg svinjsko meso
- 3 glavice crni luk
- 1 kom. zelena ljuta paprika
- 100 g paradajz pire
- 1 l voda
- 2 supene kašike pšenično brašno
- 20 g mlevena slatka paprika
- peršun
- lovorov list
- lista peršun
- so
- biber
- suncokretovo ulje
Priprema
Meso isecite na krupnije kocke, posolite i pobiberite, pa ga ubacite u šerpu u kojoj ste zagrejali ulje. Kada porumeni, izvadite meso i ubacite sitno isečeni crni luk da se dinsta, posolite i pobiberite ga. Kada se luk izdinsta, dodajte lovorov list i paradajz pelat. Meso vratite u šerpu i začinite slatkom začinskom paprikom, peršunom i biberom u zrnu. Sve prelijte vodom, da ogrezne.
U posebnom tiganju propržite brašno da porumeni i u njega dodajte malo vode. Promešajte i sipajte u šerpu.
Na kraju isecite na krupne listiće crni luk i ljutu papriku, dodajte jelu. Prilikom serviranja pospite peršunom.
Prijatno!