Grilovani plavi patlidžan na karpaću od paradajza

Predjelo

25 min.
Trajanje
Težina
Ocena ( 1 )

Sastojci

Instrukcije za pripremu

Vreme kuvanja: 25 min.

Priprema:

Čili papričicu oprati i izvaditi semenke. Beli luk očistiti. I jedno i drugo sitno iseckati i dodati origano, 3 kašike ulja, malo soli i bibera, i ostaviti da odstoji 30-60 minuta.  

Plavi patlidžan oprati, ne skidati dršku, iseći ga uzduž na kriške debljine punog centimetra, ali tako, da ih drška na kraju još uvek drži zajedno. Sa svake strane tanko premazati začinjenim uljem, peći na roštilju 2-3 minuta i pritom premazati još 1-2 puta.  

U međuvremenu oprati paradajz i iseći ga na tanke kriške. Poređati kriške na tanjir, posoliti ih, pobiberiti i poprskati preostalim uljem i limunovim sokom. Lepezu od plavog patlidžana staviti preko, i posuti izmrvljenim ovčijim sirom. 

Hranjive vrednosti

Kalorijska vrednost

288 kcal po osobi

120 kJ

Masti

24 g

Ugljeni hidrati

8 g

Protein

7 g