Jesenji lonac sa povrćem i pestom od peršuna

Glavno jelo

50 min.
Trajanje
Težina
Ocena ( 1 )

Sastojci

Instrukcije za pripremu

Vreme kuvanja: 50 min.

Priprema:

Bundevu, celer, šargarepu i crni luk očistiti, semenke i vlaknasti unutrašnji deo bundeve odstraniti. Crni luk sitno iseckati, a ostalo povrće iseći na veće kocke. Praziluk očistiti i iseći na debele kolutove. Brokoli očistiti, odvojiti ružice, koren oljuštiti i iseći na veće kocke.   

Bundevu, celer, šargarepu, crni luk, praziluk i koren brokolija propržiti na 1 kašici vrelog ulja. Preliti vrućom supom, dodati so, biber, majoran i limun, i pustiti da provri. Poklopljeno kuvati 10 minuta. Dodati brokoli i rezanca i kuvati još 8-10 minuta.  

U međuvremenu iseckati bademe i propržiti ih u tiganju bez masnoće. Odvojiti listiće peršuna i sa preostalim uljem dobro izmešati. Dodati očišćen i usitnjen beli luk, zatim po želji so i malo limunovog soka. Pesto sipati u supu i začiniti po želji. 

Hranjive vrednosti

Kalorijska vrednost

299 kcal po osobi

1256 kJ

Masti

18 g

Ugljeni hidrati

23 g

Protein

9 g