Paelja sa piletinom i graškom

Glavno jelo

60 min.
Trajanje
Težina
Ocena ( 30 )

Sastojci

Instrukcije za pripremu

Vreme kuvanja: 60 min.

Priprema:

Oprati i ukoliko je potrebno, očistiti pileći file. Propržiti meso u prethodno zagrejanom tiganju sa malo maslinovog ulja. Posoliti i pobiberiti. U međuvremenu očistiti papriku, izvaditi joj semenke i iseckati na kockice. Očistiti crni i beli luk i sitno iseckati. Sve pomešati i propržiti u ulju u kome se pržilo meso. Kada se proprži dodati supu, zatim meso, još malo propžiti i dodati so, biber i začine. Nakon toga, dodati grašak i pirinač i poklopljeno kuvati još 30 minuta na slaboj ili tihoj vatri. Dodavati vodu po potrebi da pirinač ne bi zagoreo. U drugoj posudi očistiti mladi luk, iseckati ga i propržiti na maslinovom ulju. Oprati i iseckati peršun i sve zajedno posuti po paelji.

Hranjive vrednosti

Kalorijska vrednost

586 kcal po osobi

2458 kJ

Masti

16 g

Ugljeni hidrati

63 g

Protein

38 g