« Nazad

Zalogajčići od badema i kajsija

Dezert

Oceni Dodaj u omiljene

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

50 min.
(1)
Trajanje
Težina
1 Ocena
Štampaj Predloži

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

Instrukcije za pripremu

Vreme kuvanja: 50 min.

Priprema:

Kajsije oprati, prepoloviti i izvaditi košticu. Badem sitno samleti i pomešati sa brašnom i praškom za pecivo.  

Slatku pavlaku polučvrsto umutiti sa šećerom i soli. Jaja dodati jedno po jedno, uz stalno mućenje. Mešavinu brašna i badema pomešati, da se dobije glatko testo. Testo sipati u dubok pleh obložen papirom za pečenje i po njemu ravnomerno rasporediti polutke kajsija.  

Kolač peći 20-25 minuta u prethodno zagrejanoj pećnici na temperaturi od 200 °C, dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Kolač ohladiti, a zatim ga iseći na komade. Kvark pomešati sa voćnim namazom, pre serviranja sipati po jednu kašiku na svaki komad kolača.  

Savet: Van sezone kajsija možete da upotrebite i 600 g oceđenih kajsija iz konzerve.