« Nazad

Punjena keleraba

Glavno jelo

Oceni Dodaj u omiljene

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

60 min.
(3)
Trajanje
Težina
3 Ocena
Štampaj Predloži

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

Instrukcije za pripremu

Vreme kuvanja: 60 min.

Priprema:

Kelerabu očistiti i izdubiti, pritom ostaviti obod debljine oko 1 cm. Kuvati 10 minuta u ključaloj slanoj vodi. Pirinač kuvati u ključaloj slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju.   

Meso kelerabe iseći na veće komade. Očistiti papriku i mladi crni luk, iz paprike izvaditi semenke, iseckati i jedno i drugo. Propržiti na vrelom puteru 5 minuta, dodati po želji so, biber i mlevenu papriku. Listiće peršuna počupati i iseckati. Sa pirinčem dodati u povrće i začiniti. Gaudu izrendati, polovinu staviti u povrće. 

Kelerabu ocediti i napuniti smesom. Ostatak fila sipati u podmazani kalup za pečenje, staviti preko njega kelerabu i posuti ostatkom sira. U prethodno zagrejanoj pećnici peći oko 20 minuta na temperaturi od  200 °C.