« Nazad

Pileći batak u sosu od paradajza i sira

Glavno jelo

Oceni Dodaj u omiljene

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

30 min.
(4)
Trajanje
Težina
4 Ocena
Štampaj Predloži

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

Instrukcije za pripremu

Vreme kuvanja: 30 min.

Priprema:

Izvaditi kost iz bataka i iseći ga na sitnije komade. Začiniti. U tiganj staviti batak i pržiti 3-4 minuta. Dodati crni luk sečen na kolutove i rendanu šargarepu. Pržiti 2-3 minuta. Nakon toga dodati paradajz iz konzerve, zatim bosiljak, so i biber.

Ukoliko je umak kiseo, dodati malo šećera. Kuvati 20 minuta uz povremeno mešanje. Na samom kraju pre serviranja staviti beli kravlji sir preko mesa i posuti bosiljak i staviti svež peršun.