« Nazad

Mafini sa bananom i kikirikijem

Dezert

Oceni Dodaj u omiljene

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

60 min.
(1)
Trajanje
Težina
1 Ocena
Štampaj Predloži

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

Instrukcije za pripremu

Vreme kuvanja: 60 min.

Priprema:

Banane oljuštiti i izgnječiti. 50 g kikirikija iseckati na krupnije komade.   

Puter i šećer umutiti da se dobije kremasta masa. Dodati jedno po jedno jaje i dobro izmutiti, zatim dodati banane. Napraviti smešu od iseckanog kikirikija, brašna i praška za pecivo, pa je sjediniti sa testom. Testo rasporediti u 14 papirnih modlica i staviti na pleh. U prethodno zagrejanoj pećnici peći oko 30 minuta na temperaturi od 175°C, dok ne postanu zlatno-smeđi. Ostaviti da se hlade na kuhinjskoj rešetki.   

Preostali kikiriki iseckati na krupnije komade. Slatku pavlaku umutiti sa vanilin šećerom dok se ne dobije čvrsta masa. Dobijenu masu sipati u kesu sa špricem u obliku zvezde. Na svaki mafin istisnuti malo mase u obliku zvezde i ukrasiti kikirikijem. 

Savet: Stavite uvek 2 papirne modlice za pečenje jednu u drugu, kako bi bile čvršće.