« Nazad

Mafini od kukuruza i šunke

Večera

Oceni Dodaj u omiljene

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

60 min.
(2)
Trajanje
Težina
2 Ocena
Štampaj Predloži

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

Instrukcije za pripremu

Vreme kuvanja: 60 min.

Priprema:

Pećnicu ugrejati na 200 °C. Kukuruz ocediti. Kriške kuvane šunke staviti jednu preko druge, i iseći na kockice. Mladi crni luk očistiti i iseći na tanke kolutiće. U činiju sipati pripremljene sastojke i dodati brašno, prašak za pecivo, so, mlevenu papriku i 125 g ementalera, zatim sve pomešati. 

Jaja umutiti sa jogurtom i uljem. Dodati ih u smešu sa brašnom i promešati kašikom, dok se sve ne sjedini. Podmazati udubljenja pleha za mafine, i u njih sipati testo. Posuti preostalim ementalerom. Mafine peći u zahrejanoj pećnici oko 35 minuta, dok ne postanu zlatno-žuti. Ostaviti ih da se malo prohlade i tople servirati.