« Nazad

Gulaš sa mesom i šargarepom

Glavno jelo

Oceni Dodaj u omiljene

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

90 min.
(5)
Trajanje
Težina
5 Ocena
Štampaj Predloži

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

Instrukcije za pripremu

Vreme kuvanja: 90 min.

Priprema:

Meso za gulaš oprati, osušiti i na malo vrelog ulja sa svih strana dobro ispeći. U međuvremenu očistiti crni luk, zelen za supu očistiti ili oljuštiti, zavisi od vrste. Luk iseći na trake, a povrće za supu na veće kocke. Propržiti u masnoći u kojoj se pržilo meso za gulaš, pa vratiti meso za gulaš. Dodati so, biber i  majoranom, preliti sa 450 ml supe i ostaviti da provri. Poklopljeno kuvati na niskoj temperaturi 45 minuta.  

 

Šargarepu i smrznuti grašak sipati u gulaš, po potrebi dodati 100-150 ml supe, i poklopljeno kuvati još 15-20 minuta. Dodati so, biber i sirće, po želji malo zgusnuti. Kao prilog uz gulaš lepo ide krompir skuvan u slanoj vodi, Harvest Basket krompir pire, ili Golden Sun pirinač dugog zrna.