« Nazad

Grilovani plavi patlidžan na karpaću od paradajza

Predjelo

Oceni Dodaj u omiljene

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

25 min.
(1)
Trajanje
Težina
1 Ocena
Štampaj Predloži

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

Instrukcije za pripremu

Vreme kuvanja: 25 min.

Priprema:

Čili papričicu oprati i izvaditi semenke. Beli luk očistiti. I jedno i drugo sitno iseckati i dodati origano, 3 kašike ulja, malo soli i bibera, i ostaviti da odstoji 30-60 minuta.  

Plavi patlidžan oprati, ne skidati dršku, iseći ga uzduž na kriške debljine punog centimetra, ali tako, da ih drška na kraju još uvek drži zajedno. Sa svake strane tanko premazati začinjenim uljem, peći na roštilju 2-3 minuta i pritom premazati još 1-2 puta.  

U međuvremenu oprati paradajz i iseći ga na tanke kriške. Poređati kriške na tanjir, posoliti ih, pobiberiti i poprskati preostalim uljem i limunovim sokom. Lepezu od plavog patlidžana staviti preko, i posuti izmrvljenim ovčijim sirom.