« Nazad

Dinstano povrće - boranija i krompir sa fetom

Glavno jelo

Oceni Dodaj u omiljene

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

60 min.
(15)
Trajanje
Težina
15 Ocena
Štampaj Predloži

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

Instrukcije za pripremu

Vreme kuvanja: 60 min.

Priprema:

Boraniju očistiti. Krompir oljuštiti i iseći na kockice veličine 1-2 cm. Crni i beli luk očistiti, crni luk iseći na kolutove, beli luk na listiće. Dinstati sa 2 kašike vrelog maslinovog ulja u velikom tiganju dok se ne izglaziraju, zatim izručiti iz tiganja.   

2 kašike ulja zagrejati u tiganju i pržiti krompir oko 7 minuta uz povremeno okretanje. Dodati so, biber i 2 kafene kašike origana, zatim izručiti iz tiganja. Boraniju propržiti u preostalom vrelom ulju 3 minuta, posoliti i pobiberiti. Dodati krompir, crni i beli luk, preliti sa 350 ml supe, i ostaviti da provri. Poklopljeno kuvati oko 15 minuta.   

U međuvremenu očistiti čeri paradajz. Dodati ga povrću, dinstati 5-8 minuta i začiniti. Feta sir izdrobiti i servirati uz povrće.