« Nazad

Čorba od šargarepe i krompira sa krutonima

Glavno jelo

Oceni Dodaj u omiljene

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

45 min.
(7)
Trajanje
Težina
7 Ocena
Štampaj Predloži

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

Instrukcije za pripremu

Vreme kuvanja: 45 min.

Priprema:

Zagrejati supu sa sokom od jabuka u loncu do ključanja. U međuvremenu oljuštiti šargarepu i krompir, oprati ih, ocediti i iseći na veće kocke. Oba dodati sa timijanom u ključalu tečnost, i poklopljeno kuvati oko 25 minuta dok ne omekšaju.  

Lonac skinuti sa ringle. Povrće umutiti štapnim mikserom u tečnosti. Dodati pavlaku i čorbu, zatim so i biber po želji. 

Tanko iseći koru tost hleba. Kriške tosta iseći na kockice. Puter otopiti u tiganju, kockice tosta 2-3 minuta propržiti dok ne postanu hrskave. Dodati začinsko bilje, kocke tosta promešati, začiniti prstohvatom soli. Čorbu sipati u činije i posuti krutonima sa začinskim biljem.