« Nazad

Čizburger sa domaćim kečapom

Večera

Oceni Dodaj u omiljene

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

50 min.
(6)
Trajanje
Težina
6 Ocena
Štampaj Predloži

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

Instrukcije za pripremu

Vreme kuvanja: 50 min.

Priprema:

Za kečap: očistiti i iseckati crni luk. Dinstati ga u vrelom ulju dok ne dobije braon boju. Dodati paradajz za picu. Posoliti, pobiberiti i dodati 2 kafene kašike šećera i 1/2 kašike balzamiko sirćeta i kuvati oko 10 minuta dok se ne zgusne, zatim ostaviti da se ohladi. Po želji se može začiniti i sa više šećera i sirćeta. 

Za burgere: krastavčiće ocediti i iseći ih na tanke kolutiće. Listove salate oprati i osušiti. Crni i beli luk oljuštiti i sitno iseckati. Pomešati ga sa junećim mlevenim mesom, kockicama šunke, solju, biberom i mlevenom paprikom. Napraviti 4 velike tanke pljeskavice i peći ih 4 minuta u vrelom maslinovom ulju sa obe strane, pritom ih pritiskati hvataljkom.       

U međuvremenu prepoloviti burger zemičke i prepeći ih. Na pljeskavice staviti kolutove mekog masnog sira i poklopljeno sve dalje kratko zapeći dok se sir ne istopi. Donju stranu zemički premazati senfom, staviti po 1 list salate, nekoliko kolutova kiselih krastavčića i uprženi luk. Odozgo staviti burger, premazati ga sa po 1 kašikom domaćeg kečapa i zatvoriti gornjim delom zemičke.  

Savet: Preostali kečap se može čuvati nekoliko dana u frižideru, a može se jesti i sa rezancima, viršlama ili pečenim krompirom.