« Nazad

Britanski gulaš

Glavno jelo

Oceni Dodaj u omiljene

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

90 min.
(1)
Trajanje
Težina
1 Ocena
Štampaj Predloži

Recept je dodat u omiljene

Recept je već dodat u omiljene

Cookies have to be enabled to store favorites.

Instrukcije za pripremu

Vreme kuvanja: 90 min.

Priprema:

Junetinu iseći na komade veličine par santimetara. Iseći slaninu na kockice i pržiti dok ne porumeni. Ocediti višak masnoće.

So, biber i brašno ubaciti u veliku posudu i dobro promešati. Ubaciti junetinu u mešavinu i pržiti u istom tiganju sa slaninom. Pržiti 5 minuta.

Iseckati crni i beli luk na sitno. Crni luk ubaciti u šerpu i propržiti dok ne porumeni, dodati beli luk, šargarepu i naliti vodu.

U istu šerpu vratiti meso, ubaciti slaninu, dodati bujon i kuvati dok ne omekša narednih sat vremena. Dodati krompir sečen na kocke.

Smanjiti temperaturu i kuvati poklopljeno 20 minuta, dok povrće ne omekša. Servirati i posuti peršunom.